Kako izbrati 3D kovinsko tiskanje technology

Dodatek izdelave (AM), znan tudi kot 3D tiskanje, da 21 proizvodnja revolucionarne poteze igral prvič, in zmanjsati prazno, da se odstrani presežek material izdelave, metal AM z eno plast na način, da ustvarite funkcionalnih končnih proizvodov ali funkcij izdelka. Zlaganje metoda je manj izdelave ponuja številne prednosti, vključno z večjo pro nost, izboljšali učinkovitost končnega izdelka, zmanjšanje časa do trga, nižji stroški proizvodnje in razširjeni izdelek življenje. Te prednosti vožnje AM tehnologijo se pogosto uporablja v življenjskem ciklu izdelka, razvoj novih proizvodov, vsaj v predelovalnih dejavnostih, za popravilo izdelka.

Uporabite kovinskega prahu AM, nove izdelke lahko izkoristite zmanjšana proizvodnih metod je težko ali nemogoče doseči lastnosti materiala in geometrije. Novi material se lahko izvede z mešanjem dveh ali več prahu za oblikovanje nove zlitine in spojine predloži konstrukcijska izzive. Kombinacija v prahu lahko tudi izgradnjo postopno v procesu sprememb, vzpostaviti funkcionalna klasifikacija materialov, da se prepreči korozija, utrujenost, zlom in stresa razpoke.

Poleg tega AM tehnologija se lahko uporabijo za 3D natisnjeno kovinskih delov z notranjo votlino, na primer, hladilni kanal. AM metodi lahko tudi izdelavo delov z odlične mehanske lastnosti. Evropsko letalsko obrambo in prostor podjetja (EADS) visoko-cikel utrujenost test program za oceno lastnosti Optomec OBJEKTIV titana vzorcev 3D tiskalni mehanizem. Mehanske lastnosti vzorcev so običajno enako kot kovanje EADS našel kovin in utrujenost lastnosti v skladu z vesoljsko standardi. Več agencij preizkusiti druge OBJEKTIV 3D natisnjeno kovin, nerjavečega jekla in Super zlitin, kot so nikelj (Inconel).

Tradicionalni način zmanjševanja proizvodnih običajno vključuje del korakov in povezano povpraševanje za investicijske opreme in logistiko in AM eno neprekinjeno ukrepe za pridobitev del ali izdelek značilnosti Ontologija, tako znižuje število in čas in prihranek kot celote. Tudi, ker sem prava-d CAD model direkt drive, brez uporabe orodij za izdelavo prototipov ali izdelave, tako lahko še dodatno zmanjšajo stroški in čas trg nove modele ali spremembe načrta. Poleg tega metoda AM območjih potrebno potopi zamenjavo materialov, tako da lahko zmanjša odpadkov. To gradivo o uporabi visoko vrednost (na primer, titana in Super zlitine) so še posebej pomembna, saj poraba materiala na tem področju pripisati poseben pomen.

Letalske in vesoljske industrije z BTF (Buy-To-Fly) stopnja določeno materialno učinkovitost, njegov delež mase zarodek za surove volne končal težo delov. Po nebeški znanja, po tradicionalni metodi za zmanjšanje proizvodnje, letala motor oblikovalci pravijo preprostimi deli 85 % materiala, odpadkov in zapletene dele materialnih odpadkov je celo 95 %, tako proizvajalci motorjev letala AM shranite material, ki ga želite uporabiti za te komponente visoke vrednosti. Nekatera podjetja celo sem prava mešati z zmanjšano izdelave in proizvodne metode, da bi v polni uporabi prednosti posameznih metod, na primer, časa, potrebnega za gradnjo iz nerjavečega jekla elektronsko lupino, 52 tednov tradicijo z litjem do 3 tedne sem prava.

SEM tudi za razširitev izdelek življenje in popravilo škode za aktivne sestavine, na primer, se nahaja v skladišču vojske ZDA Anniston v Alabami, uporabi AM tehnologija popravilo motorja komponent Abrams M1 tankov, M1 tank motorji (na primer, Honeywell AGT1500) delo v puščavi okolju, tako bo izkušnje skrajno obrabo in zahtevajo kratek vzdrževanje obdobje. Ker učinki izkrivljanja zaradi visoke temperature varjenje procesa, zaradi česar je težko za AGT1500 motor komponente popravilo tradicionalnih metod, če moram metoda se uporablja za popravila, zelo osredotočen laser light energije in kovinskega prahu, ki se natančno poslani na območje, treba popraviti, lahko zmanjša področje vpliva toplote (toploto prizadetim coni, HAZ), in lahko popravilo komponente motorja.

Popravilo komponente turbinskih motorjev so ponavadi izpostavljeni obrabo in poškodbe območju krilo (npr, tip) ali območij, ki niso učinkovito utrujenost nalaganja (na primer kompresor rezilo vrhunskost območje). Ker komponenta oblikovalskih trendov drselo integrirano rezilo rotorja (integralno-kraki-rotorjev, IBRs) ali rotor disk (Blisks ali rezilo/diska), da bi zmanjšali težo in izboljšati učinkovitost motorja, popravila te komponente v glavnih vprašanj. V tradicionalnih disk, če gramofona (faze) a rezilo je poškodovan oz. obrabljen, ga lahko nadomesti po ugodnih cenah.