Digitalni izdelek iz umetne mase

Podrobnosti izdelka

Plastični kalup je okrajšava za kombinirani kalup za stiskanje, brizganje, brizganje, brizganje in peno. Usklajene spremembe vdolbine in jedra ter pomožnega oblikovalnega sistema lahko obdelujejo vrsto plastičnih delov različnih oblik in velikosti. Plastični plesni so mati industrije, zdaj pa bo sprostitev novih izdelkov vključevala plastiko.


Uporabni model v glavnem obsega konkavni kalup z variabilno votlino, ki jo tvori kombinirana matrica, sestavni del matrice in kombinacijska kartica ter matrična kombinacijska podlaga, modul za punch, kombinacijska kartica, komora za rezanje votline in punch s spremenljivo jedro, sestavljeno iz stranske rezane kompozitne plošče.

Za izboljšanje učinkovitosti plastike se polimeru dodajo različni pomožni materiali, kot so polnila, plastifikatorji, maziva, stabilizatorji, barvila itd., Da postanejo dobri plastični materiali.


1. Sintetična smola je najpomembnejša sestavina plastičnih mas in njegova vsebnost v plastičnih mas je na splošno 40% do 100%. Zaradi visoke vsebnosti in narave smole pogosto določa naravo plastike, smola se pogosto šteje za sinonim za plastiko, na primer mešanica polivinilkloridne smole in polivinilkloridne plastike, fenolne smole in fenolne plastike. Pravzaprav sta smola in plastika dva različna koncepta. Smola je surovi, nepredelani polimer, ki se uporablja ne samo pri proizvodnji plastike, ampak tudi kot surovina za premaze, lepila in sintetična vlakna. Poleg plastike, ki vsebuje najmanj 100-odstotno smolo, večina plastičnih mas poleg glavnih komponent smole zahteva dodajanje drugih snovi.


2. Polnilo lahko izboljša trdnost in toplotno odpornost plastike in zmanjša stroške. Dodatek lesa v prah na fenolno smolo lahko na primer močno zmanjša stroške, tako da je fenolna plastika ena izmed najcenejših plastičnih mas, hkrati pa bistveno izboljša mehansko moč. Polnila je mogoče razdeliti na organska polnila in anorganska polnila, kot so lesni prah, krpe, papir in različne tkanine, kot so steklena vlakna, diatomejska zemlja, azbest in saj itd.


3. Plastifikator lahko poveča plastičnost in mehkobo plastike, zmanjša krhkost in olajša obdelavo plastike. Plastifikatorji so običajno mešljivi, netoksični, brez vonja, organske spojine z visokim vreliščem, ki so stabilne za svetlobo in toploto, najpogosteje pa so ftalati. Na primer, pri izdelavi polivinilkloridne plastike, če dodate še več plastifikatorjev, lahko dobite mehko PVC plastiko. Če ne dodate ali dodate mehčalca (<10%), lahko="" dobite="" togo="" pvc="">


4. Stabilizator Da bi preprečili, da bi sintetična smola razgradila in uničila svetloba in toplota med predelavo in uporabo ter podaljšala življenjsko dobo, je treba plastici dodati stabilizator. Običajno se uporabljajo stearati, epoksidne smole in podobno.


5. Barvilo za barvilo lahko povzroči, da imajo plastika različne svetle in lepe barve. Organske barve in anorganski pigmenti se običajno uporabljajo kot barvila.


6. Vloga mazivnega maziva je preprečiti, da se plastika med oblikovanjem drži na kovinskem plesu, obenem pa je lahko plast plastike gladka in lepa. Pogosto uporabljena maziva so stearinska kislina in njene kalcijeve in magnezijeve soli. Poleg zgoraj omenjenih pomožnih sredstev se plastiki lahko doda zaviralec gorenja, sredstvo za penjenje, antistatično sredstvo in podobno.

Povpraševanje