Proizvodni proces izdelave plastičnih delov

Obstaja veliko načinov brizganja plastike, naslednji seznam šestih glavnih metod

1, brizganje, znan tudi kot brizganje.

2, ekstruzijo molding je znan tudi kot ekstruzijo molding. Je eden od glavnih oblikovanje termoplastov

3, votlo oblikovanje in pihanje

4, tlačno stiskanje, znano tudi kot stiskanje. Zgornji in spodnji plesni sta nameščeni med zgornjo in spodnjo šablono stiskalnice, plastični material se neposredno doda v votlino, plesen je zaprt, plastika se napolni z votlino pod toplotnim tlakom, plastični obdelovanec pa se utrdi Po strjevanju.

5, Tlačno brizganje, znan tudi kot prenosno oblikovanje. Je tudi eden od glavnih načinov brizganja plastike. Plastični delci, napolnjeni v sobo za dovajanje plesni, segrevamo pod tlačno raztaljeno plastiko skozi sobo za hranjenje plesni na dnu sistema za polnjenje, napolnjeno z votlino, nato pa utrjeno oblikovanje

6, oblikovanje trdne faze, tako da plastično oblikovanje v temperaturi taljenja, brez očitnega pretoka v procesu oblikovanja, več kot dve obdelavi plastičnih profilov, kot so vakuumsko oblikovanje, stiskanje z brizgalnim zrakom in tlačno litje itd., Se uporablja original Za oblikovanje tanko stenskih obdelovancev, ki se najprej uporablja za izdelavo obdelovanca z debelimi stenami.

7, drugi kalupi za kalupe, litje, litje, peno, itd.

8. Ekstrudiranje. Ekstruzijski model se imenuje tudi stiskanje ali ekstrudiranje, je v ekstrudorju skozi ogrevanje, tlak in pretok materialov na kontinuiran način skozi oblikovanje ustnih oblik.

9. Stiskanje-potegni oblikovanje. Formiranje s stisnjenim vlečenjem je ena od načinov oblikovanja termosetirnih plastičnih vlaken. Za oblikovanje profilnega dela je določen, neomejen profil dolžine. Postopek oblikovanja je neprekinjeno vlakno impregniranega smolnega lepila, ki ga potegnemo s kalupom za ogrevanje, nato pa smolo pripravimo z enosmernim visoko trdnim kontinuiranim ojačanim profilom iz umetne snovi skozi ogrevalno komoro, da se dodatno strdi. Izdelava plastičnih delov

10, ki se običajno uporablja za ekstruzijo molding smole ima nenasičene poliester, epoksi in silikona tri vrste. Uporablja se najbolj nenasičena poliestrska smola. Proizvodnja plastičnih delov

Pultrusion stroj je običajno sestavljen iz naprave za razporeditev vlaken, korita smole, predoblikovanega aparata, ustnega kalupa in grelne naprave, vlečne naprave in rezalne opreme.

11. Vbrizgavanje. Injection Molding (brizganje z brizganjem) je metoda za izdelavo termoplastičnih ali termosetirnih obliknih plastik, enakomerno plastificiranih v ogrevalnem sodu, nato pa potisne z batom ali gibljivim vijakom v votlino zaprte matrice.