Pločevine, vtiskovanje industrije tri ozkih grl razvoja analize

Danes, Kitajske Obdelovalni stroji, orodja, pločevine, vtiskovanje in druge industrije proizvodnje vrednost uvršča na svetu največji, je dejal, je Kitajska zdaj postala oprema proizvodnje energije v svetu. Spodbujanje Kitajske premik od proizvodnje naroda do naroda, »Dvanajst-pet« ključnih nalog v obdobju Kitajske premik od proizvodnje naroda do naroda, in razumno prilagoditev industrijske strukture in sprememb bo industrija opreme za doseganje znanstvenih razvoj prednostna.

Osnovna ideja je razvoj high-end opreme predelovalne industrije na Kitajskem za industrijsko preoblikovanje in dograditev povpraševanje in razvoj nove industrije strateškega pomena, s poudarkom na razvoju inteligentnih proizvodnih, zelena proizvodnje in storitev izdelave, ki je postal največji naloga za opreme predelovalne industrije.

Za deset let, kot je Kitajska postala svetovni proizvodnji center in potrošnikov, izsekavanje eden predelovalni industriji in drugih panogah so neprimerljivo razvoj. Razume se, da nacionalni tisk industrija trenutno, obstaja približno 40.000 proizvodnih podjetij, 2 milijonov na Kitajskem, letna proizvodnja 28 milijonov ton žigosanje deli, skupna prodaja znašala 400 milijard juanov, leto 3 mm tanko jeklene plošče, več kot 40 milijonov ton, žigosanje plesni strošek 40 milijard juanov, kupiti novo žigosanje opreme stopnja 20 milijarde juanov. Naše pločevine in izdelavo industrije 30.000 podjetij, 1,8 milijona delavcev, približno 42 milijonov ton letne proizvodnje delov pločevine, prodaja znašala 500 milijard juanov. Toda z ZDA in na Japonskem vrstniki, žigosanje in pločevine industrije na Kitajskem trenutno, obstaja nekaj težav, ki so povzete v treh točkah:

1, surovin in s tem povezane tehnologije

Zaradi v vijakov, verig, vzmeti, ležaji, plesni in drugih izdelkov, ki jih slabe kakovosti domačih jekla, manj sort različnih specifikacij, neposredno vpliva na kakovost pločevine, vtiskovanje izdelkov. Strojne komponente splošne masa, serijska proizvodnja, obstajajo številne sorte, obdelava proizvodov visoke natančnosti, visoke zahteve na proizvodna tehnologija in oprema, in naložbe. Tujih podjetij z visoko učinkovitost in visoko natančnost stroja, proizvodne linije ali prilagodljiv linije, zelo učinkovito avtomatizirani proizvodnji. Ampak nekateri deli naše države pod finančne omejitve, malo naložb, sposobnost podjetja, da znova je slaba, manj razvitih oprema ne podpira, vpliva na kakovost izdelka.

2, nizko stopnjo specializacije iz obsega, slabo gospodarsko

Kovinski žigosanje deli v primerjavi z gostitelji, podjetja potrebno vzpostaviti ustanovitvenega kapitala in tehnologije v relativno majhen, država doživela več obdobij velik gospodarski razvoj, skupina zasebno proizvodnjo podjetij so vzmetene gor za razvoj, vendar zaradi tržnemu povpraševanju, v majhnih serijah, ne ekonomije obsega. Večina izsekavanje predelovalno podjetje, sam je velik ali majhen, nizko stopnjo specializacije, visoke ravni opreme, kakovosti nestabilnosti, nizko gospodarsko korist. Tri glavne avtomobilsko industrijo hrbtenico podjetij na Kitajskem s letno izhodno mikro-motorja je manj kot 50 % skupne tuje družbe. V zadnjih dveh letih, lokalno zgrajena tisoče žigosanje elektrarno na Kitajskem, vendar letna proizvodnja več kot 300.000 kosov le malo, predvsem podporo izdelkov za kmetijske stroje. Nemčija Rexroth proizvajajo vse vrste žigosanje izdelkov 1,3 milijona, Japonska olja razvoj (sev) je letna proizvodnja več kot 600.000. Plesni industrijskih podjetij v razvitih državah na prebivalca proizvodnje približno 150.000 ~ 20 dolarjev, samo 40.000 ~ 5 milijonov juanov na Kitajskem. Zainteresirane strani opozoriti, da je v zadnjih letih, z različnimi oblikami lastništva in izvajajo skupne razvojne politike, strojna industrija doživlja intenzivno razvojnega procesa z raztapljanjem nastaviti postopoma.

3, pomanjkanje kapitalske naložbe, raziskave in razvoj so šibke

Pločevine, žigosanje deli predelavo industrije v poznih 1970 prejšnjega stoletja in začetka 80, prej uvedla številne napredne tehnologije tuje, ampak na prebavo in absorpcijo pomanjkanje ustrezne strojne in programske opreme naložbe. Glede na izkušnje v tujini, Uvod in prebavo in absorpcijo potrebno kapitala je približno 1:7, in na to pozno, počasnejši tempo prebavo in absorpcijo. Trga konkurenci in tehnoloških moč. To pripisuje v tujini, so večja vlaganja, zasedajo Zapovjedajući točka v tehnologiji. Glavna sredstva za raziskave in razvoj družbe so predstavljali kot prodaje 4 % ~ 5 %, območje ostrenja 10 %. Čeprav veliko šol in univerz, ki so vključeni v raziskovalno delo Kitajska na sedanjost, veliko raziskovalnih nalog, znanstvene raziskave, patenti so zelo visoki ravni, vendar z dejansko proizvodnjo, skupaj z tesen, počasi v tržne proizvode.

Nadzor opreme nevarno stanje je treba okrepiti dnevne preglede opreme (vključno z njegovo varnostne naprave, preverjanje) za odkrivanje vseh vrst tveganj in izboljšanje, in zagotovi, da varnost naprave pravilno. Vsak oddelek za razvoj naprave se pravočasno razvoj nadomestnih naprav z večjo varnost.

Po ustrezni strokovnjaki dejal osnovna proizvodna oprema je bistvenega pomena pri izdelavi, pločevine, vtiskovanje kovinsko predelovalni industriji za doseganje lestvice, množično in posamično produkcijo, potrebuje ustrezne podjetja še naprej izboljšuje in proizvodne tehnologije.