Hitra plastična prototipna medicinska oprema

Podrobnosti izdelka

Prototip CNC lahko razdelimo na dve vrsti: laserska hitra izdelava prototipov (SLA / SLS) in CNC obdelava, ki imata oba posebna predelovalna sredstva.


1.Laserna hitra izdelava prototipov (SLA / SLS)

Lasersko hitro prototipiranje je razdeljeno na dva tipa, SLA in SLS.

SLA je proces, ki uporablja stereo litografijo, znan tudi kot selektivno utrjevanje fotosenzitivnih smol in je prva hitra prototipna tehnologija. Postopek je: tekočo svetlobno občutljivo smolo napolnimo v rezervoar za smolo in se hitro ozdravi pod obsevanjem ultravijoličnega laserskega žarka. Na začetku postopka oblikovanja je dvigalna delovna površina na višini debeline odseka pod površino tekočine. Osredotočeni laserski žarek, pod nadzorom računalnika, skenira vzdolž površine tekočine v skladu z zahtevami presečnega profila, tako da se smola s skeniranimi površinami strdi, da se dobi smolni list tega presečnega profila. Potem se delovna površina spusti na višino pločevine, strgana smolnata pločevina je prekrita s plastjo nove tekoče smole, tako da se drugi sloj laserskega skeniranja utrdi, in na novo utrjeni sloj je trdno vezan na prejšnji sloj. To se ponovi, dokler ni oblikovan celoten izdelek. Končno čiščenje, namestitev podpore, sekundarno strjevanje in površinska obdelava.


Hitra prototipna tehnologija za fotosenzitivno smolo je primerna za proizvodnjo malih in srednje velikih izdelkov, lahko neposredno pridobi smole ali podobne inženirske plastične izdelke. Hitra izdelava prototipov SLA ima dobro kakovost površine, visoko ločljivost sistema in visoko natančnost oblikovanja.


Metoda predelave SLS je podobna postopku SLA, vendar se tekoči fotopolimer nadomesti s surovino v prahu in se nanese na material v prahu z določeno hitrostjo in energijo skeniranja. Med procesom oblikovanja so parametri laserja, lastnosti prahu in atmosfera sintranja pomembni dejavniki, ki vplivajo na kakovost procesa sintranja. Hitra izdelava prototipov SLS lahko proizvede najtežjo ročno ploščo in lahko uporablja različne surovine, kot so velika večina inženirskih plastičnih mas, voski, kovine, keramika itd., Deli konstrukcije za visoke hitrosti, brez naknadne korekcije delov brez konstrukcije in konstrukcijske podpore.


2. CNC hitra izdelava prototipov

CNC se pogosto uporablja v mehanski predelovalni industriji in njegova tehnologija je relativno zrela. To je prva izbira obdelave prototipov; učinek in natančnost sta tudi zelo dobra.


Povpraševanje