Hitra izdelava prototipov SLS SLA delov

Podrobnosti izdelka

SLA tehnologije:

SLA (Stereo litografijo aparat, občutljivo za fotografije smole se selektivno siri).

Tekočine tank je napolnjena z občutljivo za fotografije tekoče smole, ki je hitro strjeni z obsevanjem z ultravijolično laserski žarek, ki oddaja laser (SLA se razlikuje od laser za SLS, SLA uporablja UV laserjem in SLS uporablja infrardeči laser). Na začetku se tvorijo, dvižna miza je pod raven tekočine, samo ena plast, debela. Prečnega profila je vzdolž površine tekočine po ukaz stroj preleteli laserski žarek osredotočile na objektiv. Smole v območju skeniranje hitro strjeni opraviti eno plast postopek pridobivanja plast plastično folijo. Nato, delovno mizo je znižala za sloj debeline plasti oddelek, in drugim odsekom, plast je cured. Take plašča skladanje predstavlja zgrajeni tridimenzionalni subjekt.


Prednosti SLA tehnologije:

1) najdaljši čas razvoja, najbolj zrela tehnologija in najbolj razširjen. Med hitro izdelavo prototipov stroji nameščenih po vsem svetu, photocuring sistemi predstavljajo približno 60 %.

2) tvori hitrost je hitrejši in sistem deluje stabilno.

3) zelo prilagodljivi.

4) visoka natančnost, lahko doseže raven mikron, kot 0,025 mm.

5) kakovost površine je dobro in gladko: primerna za fine dele.


Slabosti SLA tehnologije:

1) morali oblikovati podporne strukture. Podporne strukture je treba odstraniti, ko niso v celoti cured in oblikovani del je lahko pokvarjen.

2) oprema je drago in ni nizke stroške uporabe in vzdrževanja. SLA sistemi zahtevajo natančnost opreme, ki deluje na tekočine in je zahtevna v delovnem okolju.

3) kdo smole toksična, onesnažuje okolje in je alergijsko reakcijo na nekaj človeške kože.

4) smole materialov so drage, ampak moč, trdnost in obstojnost po modeliranje omejena, ki ni primeren za dolgoročno hrambo.

5) saj material je smolo, bo temperatura previsoka za taljenje in delovna temperatura ne sme biti večja od 100 ° C. Je krhka, po zdravljenju, enostaven za odmor, in je slabo processability. Oblikovani deli so enostavno absorbirajo vlago in imajo slabo korozijska odpornost.

Povpraševanje